{ "title": "Kan Şekerini Düşüren Yiyecekler", "image": "https://www.sekerhastaligi.gen.tr/images/kan-sekerini-dusuren-yiyecekler.gif", "date": "20.01.2024 03:08:25", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kan şekerini düşüren yiyecekler, şeker hastalığına maruz kalan ve hastalığı kontrol altına almak isteyen kişiler mutlaka uygun bir beslenme programı uygulamalıdır. Bu şeker hastalığı için oldukça önemli bir detaydır. Ancak şeker hastalığı yoksa ve kan şekeri yüksek seviyelerde ise kişide görme problemleri, susuzluk hissi, sık idrara çıkma gibi problemler oluşabilir. Kan şekerini düşürmek için bazı yiyeceklerden yardım alınabilir. Uzmanlar kan şekeri seviyesinde oluşan dalgalanmaları önlemek için, karbonhidrat yönünden zengin, düşük glisemik indeks seviyesine sahip yiyeceklerin tüketilmesini önermektedir. Aynı zamanda bazı baharat ve yağ çeşitleri, bazı bitkiler yemeklere tat katmak ve kan şekerini düşürmek için kullanılabilir.

Kan Şekerini Düşüren Yiyecekler

Kan şekerini düşürmek ya da dengede tutmak için tavsiye edilen yiyecekler, ayrıca kilo kontrolü için de kullanılabilir. Bunların yanı sıra bu yiyecekler kalp ve damar hastalıkları, hipertansiyon gibi ciddi hastalıkların da oluşma oranını azaltır.

Keten Tohumu: Keten tohumu besin lifi açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Kan şekerini düşürmek için gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Badem: Sağlıklı yağ ve protein bakımından oldukça önemli bir kaynaktır. Badem metabolizmanın daha aktif çalışmasına yardımcı olarak, insülin direncini dengeleme de etki sağlar. Bu etkisi ile şeker hastalığı riskinin en aza inmesini sağlar. Gün içinde tüketilen 1 çay bardağı badem kan şekerini dengeleyebilir.

Tarçın: Kötü kolesterolü dengelemek için oldukça etkili olan tarçın kan şekerini düzenlemek için olumlu etkileri olan bir bitkidir. Gün içinde ihmal edilmeden yarım çay kaşığı tarçın tüketmek kan şekerini %20 oranında dengeler. Hasta kan inceltici özelliği olan ilaç kullanıyorsa tarçın kullanmadan önce mutlaka doktoruna danışmalıdır. Tarçın tek başına tüketilemiyorsa çay şeklinde, yemeklere ve tatlılara ilave edilerek kullanılabilir.

Tatlı Patates: Kan şekerini düzenleyici etkisi olan mucizevi bir besindir. Tatlı patates tüketildikten sonra kan şekeri yavaş yavaş dengelenmeye başlar. Ayrıca şeker uzun süre dengede kalarak açlık hissi oluşmaz.

Zencefil: Oldukça etkili bir kan şekeri düşürücüdür.

Çemen: Kan şekerinin kontrol edilebilmesinde kullanılabilecek önemli yiyecekler arasındadır. Şeker kontrolü için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Kuru Baklagiller: Lif ve protein bakımından zengin olan yiyecekler kan şekeri sorunu yaşayan kişilerin sofralarından eksik etmemesi gereken yiyecekler arasında yer alır. Pilav, makarna gibi yiyeceklerin yanında mutlaka bir porsiyon kuru baklagil yemekleri tüketerek kan şekerinin dengelenmesi sağlanabilir.

Limon ve Elma Sirkesi: Limon ve elma sirkesi özellikle karbonhidrat yönünden zengin bir öğünden sonra tüketilirse kan şekerinin düşmesine yardımcı olur. Şayet karbonhidrat yönünden zengin bir öğün tüketilmişse ardından tüketilecek limon ve elma sirkesi kan şekerinin yükselmesini engelleyecektir.

Kan Şekerini Düşüren Diğer Yiyecekler
" } ] }