{ "title": "Gizli Şeker Tedavisi", "image": "https://www.sekerhastaligi.gen.tr/images/gizli-seker-tedavisi.gif", "date": "20.01.2024 10:50:25", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Gizli şeker tedavisi, gizli şeker kanda bulunan şekerin yüksek olmasıdır. Henüz şeker hastalığı başlamadığı için bu dönem gizli şeker olarak tanımlanır. Eğer sorun kontrol altına alınmazsa şeker hastalığına yol açar. Gizli şeker teşhis edildiğinde şeker hastalığını önleyecek tedavi planına başlanır. Çünkü gerekli müdahale yapılmazsa kısa bir süre sonra Tip2 diyabet hastalığı oluşum gösterir. Şayet şeker hastalığı oluşum göstermese bile gizli şeker kalp ve dolaşım sistemine ciddi anlamda zarar verebilir.

Gizli şeker, zaman içinde tedavi ile kontrol altına alınabilir. Tedavide yaşam tarzında bazı değişiklikler yapılarak amaç kan şekerini dengede tutmaktır. Gizli şeker bazı belirtilere yol açabileceği gibi herhangi bir belirti vermeden de seyredebilir. Belirti vermeyen gizli şeker yapılan kan tetkikleri ile tespit edilir.

Gizli Şeker Belirtileri Nelerdir?
Gizli Şeker Tanısı Nasıl Konulur?

Gizli şeker tanısı koyabilmek için açlık ve tokluk kan şekeri ölçümü yapılır. Eğer açlık kan şekeri 100-125 oranlarında, tokluk kan şekeri 140-200 arasında ise gizli şeker teşhisi konulur.

Gizli Şeker Tedavisi Nasıl Yapılır?

Gizli şeker var olan kişiler şeker hastalığı için birer aday olduğunu bilmeli ve bu yönde davranmalıdır. Sağlıklı beslenme, yaşam tarzında değişiklik, egzersiz ve kilo verme gizli şeker tedavilerindendir. Ayrıca gizli şeker tedavisi için karbonhidrat ve şeker oranı yüksek olan gıdalardan uzak durulmalıdır.
" } ] }