{ "title": "Erkeklerde Şeker Hastalığı Belirtileri", "image": "https://www.sekerhastaligi.gen.tr/images/erkeklerde-seker-hastaligi-belirtileri.jpg", "date": "19.01.2024 12:15:52", "author": "ömer ateş", "article": [ { "article": "

Erkeklerde şeker hastalığı belirtileri: Şeker hastası olanların %35-70'inde sertleşme sorunu bulunmaktadır. Kontrol altına alınmamış şeker hastalığı birçok organı etkilediği için cinsel fonksiyonda sorun yaratabilir. Diyabet hastaları, diğer cinsel sorun yaşayan hastalar gibi sorunun farkına vardıkları, hatta büyük ölçüde rahatsızlık duydukları halde gerek sosyal gerekse psikolojik nedenlerden dolayı doktora gitmekte büyük zorluk çekmektedir. Diyabet sertleşme sorunu için yaygın bir risk faktörü olarak değerlendirilmektedir. Diyabet hastası erkeklerde sertleşme sorunu normal erkeklere göre daha erken dönemlerde ortaya çıkmaktadır. Diyabet hastası erkeklerde sertleşme sorunu normal erkeklere göre üç kat daha fazladır.

Erkeklerde şeker hastalığı belirtileri: Diyabet hastalarının yarısında tanı konulduktan 10 yıl sonra sertleşme sorunu görülmektedir. Şeker hastalığı, arterlerde ve penise kan taşıyan küçük kan damarlarında meydana gelen değişimler, sertleşme işlevinde yer alan sinirlerin hasar görmesi sonucu erkeklerin %35 ila 70'ini sertleşme bozukluğuna yatkın hale getirmektedir. Diyabet hastası erkeklerde görülen en önemli seksüel işlev bozukluğu sertleşme kusurudur. Şeker hastalığı sertleşme sorunu açısından erkeklerde yüksek risk faktörüdür. Erkek şeker hastalarının yarısında bu sorun bulunmaktadır.

Erkeklerde şeker hastalığı belirtileri: Şeker hastalarında görülen bir diğer işlev bozukluğu da erken boşalma olduğu gibi, çok gecikmeli boşalma da olabilir. Şeker hastalığı sertleşme bozukluğuna kendisi değil, neden olduğu komplikasyonlar sonucu yol açar. Ayrıca sertleşme sorununun şeker hastalarında sık olduğunun bilinmesi psikolojik nedenli sertleşme sorununa da yol açabilir.

Erkeklerde şeker hastalığı belirtileri: Şeker hastalığının tedavisi için ilk basamak hekim ve hasta arasında tam bir yakınlaşma kurulmasıdır. Hastaların sorunlarını hekimlerine kolayca aktarmaları, hekimlerinde hastalara doğru bir şekilde yaklaşmaları çok önemlidir. Şeker hastalarında saptanan sertleşme sorunlarının üçte birinin psikolojik olduğu unutulmamalıdır. Sertleşme sorunlarının tedavisinde genellikle ameliyat dışındaki yöntemlere öncelik verilse de cerrahi girişimin gerekli olduğu hastalar da bulunmaktadır. Şeker hastaları için bu yöntemler başarısız olduğunda veya tedavileri reddettiklerinde tek seçenek olarak protez kalmaktadır. Şeker hastalığının damar ve sinir uçlarında yaptığı geriye dönüşümsüz hasarlar nedeni ile veya uzun süreli hipertansiyonun damarlarda bozulmalara yol açması, ilaç ve enjeksiyon tedavilerinin de yetersiz kalmasına neden olabilir. Organik kökenli sertleşmeyle sonuçlanan bu ve benzeri hastalıklarda tek çözüm protezlerdir.
" } ] }